Плагіат у наукових публікаціях: методи виявлення та викорінення - Кременовська, І.В. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2015)
Дослідження присвячено розв’язанню проблеми використання у наукових
публікаціях текстових запозичень без посилання на їх авторів (плагіату).
Показано негативні наслідки для наукових видань, де редакційними колегіями не організовано належним чином роботу із забезпечення
відповідної якості й «чистоти» опублікованих праць. На практичних прикладах запропоновано прості й економічні способи виявлення плагіату у наукових працях. The research is devoted to the problem of using in scientific publication the text loanwords
without chapter and verse to their authors (plagiarism). In article the negative effects of scientific publications are shown where the editorial boards are not properly organized the work with
ensuring appropriate quality and purity of the published works. On practical examples the
simple and costeffective ways to detect plagiarism in scientific works are proposed.