Залучення науковців до законотворчого процесу — ключова умова досягнення прогресивних змін - Святогор, О.А. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2015)
У дослідженні обґрунтовано пропозиції щодо подальшої активізації участі вчених — представників різних галузей знань у формуванні та вдосконаленні нормативно-правової бази. На основі аналізу законодавства про наукову та науково-технічну діяльність показано, що наука у майбутньому повинна стати більш впливовим важелем, який слугуватиме меті зрівноважування та контролю над усіма гілками державної влади. In the research the proportions to the further activization of scientist’s participation in the different spheres of knowledge and in formation, improvement of regulatory and legal base are proved. On the base of law analysis about scientific and scientific-technical activity it demonstrated that science in the future should has even more powerful lever that would serve the purpose of balancing and control all over branches of government.