Бібліотечні та семантичні веб-технології в організації доступу до наукової періодики - Лобузіна, К.В. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2015)
Публікацію присвячено особливостям організації та перспективам розвитку
інтегрованого інформаційного ресурсу наукової періодики Національної
бібліотеки України імені В.І. Вернадського. Проаналізовано та визначено
переваги для видавництв і авторів розміщення повних текстів наукових
публікацій періодичних фахових видань у централізованому репозиторії
відкритого доступу. Розглянуто сучасні можливості семантичних бібліотечних і веб-технологій для визначення наукометричних показників учених та
наукових журналів. The article is devoted to the peculiarities of the organization and prospects of integrated information resource of scientific periodicals The Vernadsky National Library of Ukraine. Benefits
to publishers and authors placement of fulltext scientific publications in a centralized repository of open access are analyzed and defined. The modern capabilities of semantic library and
web-technology to determine scientometric indicators of scientists and scientific journals are
reviewed.