Список літератури наукової статті — важливий індикатор якості статті (як не мати зайвого клопоту з його оформленням) - Тихонкова, І.О. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2015)
Кожен журнал має специфічний формат оформлення статей, частиною
якого є стиль оформлення списку літератури. Критерієм вибору виданням
певного стилю є традиції, смак та можливість машинної обробки отриманих списків рóботами пошукових систем та наукометричних баз даних. Нараховується понад 6000 форматів, які можна розділити на три категорії,
описані в статті. Інколи у науковців виникає необхідність переформатувати рукопис за вимогами іншого видання. Найзручнішим і найшвидшим
способом виконати таку роботу є використання спеціального програмного
забезпечення референс-менеджерів, загальні риси яких описано тут. Користування такими програмами зменшує кількість механічних помилок у
списку літератури, а коректно оформлений (перевірений) список літератури є запорукою можливості точно підрахувати наукометричні показники
статті і журналу, що може бути додатковим критерієм оцінки наукових здобутків вчених. Institute of Molecular Biology and Genetics NAS of Ukraine Each journal has it own specific
format of the articles and the reference style is an important part of it. The choice of a particular publication style is based on tradition, taste and further possibility for computer processing
by the search engines of scientometrics databases. There are more than 6000 journals styles
which could be classified into three main categories, described in the article. Sometimes scientist need to reformat their manuscript according requirements of other journal. The easiest and
fastest way to do this is to use special software — so-called reference managers. The common
features of such software are described. Use of reference managers reduce the number of
mechanical errors when work with bibliography. Correct references list is the key precondition
for calculations articles’ or/and journals’ scientometrics indicators that are commonly used for
evaluation of scientific achievements.