Технологія стратегічного планування діяльності машинобудівних підприємств - Петришин, Н.Я. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Досліджено сутність категорій «стратегічне планування» та «технологія». На основі аналізу літератури сформульовано трактування такого поняття як «технологія стратегічного планування». Виокремлено та охарактеризовано відмінності між «стратегічним плануванням», «стратегічним управлінням» та стратегічним менеджментом». Исследована сущность категорий «стратегическое планирование» и «технология». На основе анализа литературы сформулирована трактовка такого понятия как «технология стратегического планирования». Выделено и охарактеризовано отличия между «стратегическим планированием», «стратегическим управлением» и «стратегическим менеджментом». Essence of categories «strategic planning» and «technology» is explored. On the basis of analysis of literature interpretation of such concept is formulated as «technology of the strategic planning». It is subdivided and described differences between «strategic planning», «strategic administration» and strategic management».