Політика Китаю щодо розвитку smart-промисловості - Єрфорт, І.Ю.; Збаразська, Л.О. (Вісник економічної науки України, 2017)
Розглянуто зміст Плану «Зроблено у Китаї 2025», в якому визначено стратегію модернізації промисловості Китаю на найближчі десять років. Проаналізовано особливості промислової політики китайського уряду, спрямованої на стимулювання розвитку високотехнологічних виробництв. Розкрито можливі наслідки реалізації Плану 2025 для різних груп підприємств. Узагальнено концептуальні принципи промислової політики Китаю, які варті уваги при формуванні стратегії промислового розвитку в Україні. Рассмотрено содержание Плана «Сделано в Китае 2025», в котором определена стратегия модернизации промышленности Китая на ближайшие десять лет. Проанализированы особенности промышленной политики китайского правительства, направленной на стимулирование развития высокотехнологичных производств. Раскрыты возможные последствия реализации Плана 2025 для разных групп предприятий. Обобщены концептуальные принципы промышленной политики Китая, заслуживающие внимания при формировании стратеги промышленного развития в Украине. In the article, the authors analyzed the key features and strategies of the Chinese industrial policy which are revealed in national plan “Made in China 2025”. The government of China aims at boosting performance of its high-tech industries in the next ten years on the basis of fundamental industrial modernization in the country. The authors consider the possible consequences of this policy to different business clusters; they emphasize the core issues of the Chinese industrial policy which should be taken into account when the strategic goals for economic development in Ukraine are determined.