Парадигма модернізації економіки: становлення та розвиток - Карпенко, Ю.В. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті проведено теоретико-методологічний аналіз категорії «модернізація». Визначено напрями процесу трансформації суспільств. Сформульовано власне визначення феномену модернізація. Доведено, що модернізація економіки є невід’ємною складовою модернізаційних процесів різних сфер суспільного життя, яка забезпечує кількісні зміни та якісні перетворення в суспільстві. В статье проведен теоретико-методологический анализ категории «модернизация». Определены направления трансформации обществ. Сформулировано собственное определение феномена модернизация. Доказано, что модернизация экономики является неотъемлемой составляющей модернизационных процессов различных сфер общественной жизни, которая обеспечивает количественные изменения и качественные преобразования в обществе. This article presents theoretical-methodological analysis of the concept of «modernization». There were defined the directions for transformation of societies. There was formulated the author’s definition of modernization phenomenon. There was proved that modernization of economy is an integral part of modernization processes in various spheres of social life that provides quantitative and qualitative changes in the transformation of society.