Делегирование компетенций как фактор развития финансового сектора - Квилинский, А.С. (Вісник економічної науки України, 2017)
В статье раскрыты вопросы развития финансового сектора с учетом рассмотрения процесса делегирования компетенций как стабилизирующего экономического фактора. На основании эмпирических исследований в отношении глобальных финансовых институтов, предложены варианты рассмотрения проблем микро-, мезо- и макроуровней в перспективе развития мировой экономики, в соотношении с циклом технологических волн Кондратьева. В работе использованы результаты исследований как экономистов, занимающихся проблемой устойчивого развития, так и ученых смежных научных направлений. Результаты анализа в данной статье предполагают открытие новых горизонтов и направлений для проведения научного анализа с целью объединения науки и практики, и ускорения научно-технического прогресса. В статті розкриті питання розвитку фінансового сектора з урахуванням розгляду процесу делегування компетенцій як стабілізуючого економічного чинника. На підставі емпіричних досліджень відносно глобальних фінансових інститутів, запропоновані варіанти розгляду проблем мікро-, мезо- і макрорівнів в перспективі розвитку світової економіки, в співвідношенні з циклом технологічних хвиль Кондратьєва. У роботі використані результати досліджень як економістів, що займаються проблемою стійкого розвитку, так і вчених суміжних наукових напрямів. Результати аналізу в цій статті припускають відкриття нових горизонтів і напрямів для проведення наукового аналізу з метою об'єднання науки і практики, і прискорення науково-технічного прогресу. The article reveals problems of financial sector development with regard to the consideration of the competencies delegation process as a stabilizing economic factor. On the basis of empirical research of the global financial institutions, proposed options for addressing problems of micro-, meso- and macro-levels in the long term development of the world economy in accordance with technological cycle of the Kondratiev waves. The research results of the article suppose the opening of new horizons and areas for scientific analysis, cooperation of science and practice, acceleration of scientific and technical progress.