Ціноутворення на ринках електроенергії - Костін, Ю.Д.; Телегін, В.С. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті проаналізований вплив реформування ринку електричної енергії України на діяльність ДП «НЕК «Укренерго». Визначено наслідки реорганізації підприємства, зокрема відокремлення діяльності, пов’язаної з передачею електроенергії, від оперативно-диспетчерського управління об’єднаною енергосистемою України. Оцінено пов’язані з цим процесом ризики. В статье проанализировано влияние реформирования рынка электрической энергии Украины на деятельность ГП «НЭК «Укрэнерго»». Определены последствия реорганизации предприятия, в частности отделения деятельности, связанной с передачей электроэнергии, от оперативно-диспетчерского управления объединенной энергосистемой Украины. Оценены связанные с этим процессом риски. The impact of Ukrainian electricity market reform on NPC "Ukrenergo" activity is analyzed in the article. The effects of the company reorganization, including segregation of electricity transfer activities from operational dispatch management of Unified Power System of Ukraine are determined. The risks associated with this process are reviewed.