Модернізація економіки України у контексті неоіндустріальних перетворень - Рогоза, М.Є.; Кузьменко, О.К. (Вісник економічної науки України, 2017)
Метою статті є аналіз модернізації економіки України у контексті неоіндустріальних перетворень. Сформовано умови успішної реалізації проекту модернізації. З’ясовано термін «модернізація», проаналізовано типи та напрямки модернізації. Наведено поняття «неоіндустріалізація» та сучасні моделі індустріалізації. Проаналізовано основні державні програми економічного розвитку та структурної перебудови у контексті проведення неоіндустріальних реформ. Целью статьи является анализ модернизации экономики Украины в контексте неоиндустриальных преобразований. Сформированы условия успешной реализации проекта модернизации. Был выяснен термин«модернизация», проанализированы типы и направления модернизации. Приведены понятие «неоиндустриализация» и современные модели индустриализации. Проанализированы основные государственные программы экономического развития и структурной перестройки в контексте проведения неоиндустриальных реформ. The purpose of the article is to analyze the modernization of the Ukrainian economy in the context of neoindustrial transformations. Conditions for the successful implementation of the modernization project have been formed. The term «modernization» was clarified, types and directions of modernization were analyzed. The concept of «neoindustrialization» and modern models of industrialization are given. The main state programs of economic development and structural adjustment in the context of non-industrial reforms are analyzed.