Методологічні напрями формування вартості земельних ресурсів - Сохнич, А.Я.; Сохнич, С.А. (Вісник економічної науки України, 2017)
Обґрунтовано вибір валюти, в якій будуть проводиться розрахунки земельних активів. Наголошено на необхідності формування принципово нової системи управління економікою країни і зокрема земельними ресурсами на підставі технології «Блокчейн», яка гарантуватиме значне зниження вартості ітерацій купівлі-продажу і прозорість ринкового ціноутворення. Використання оновленої системи управління дасть можливість знизити ризики банкрутства і нелегальних маніпуляцій у процесі передачі прав власності на земельні ресурси. Обґрунтовано необхідність оцінки земельних ресурсів в криптовалюті біткойнів, що гарантуватиме в перспективі значне збільшення їх вартості в умовах стагнації національного виробництва. Обоснован выбор валюты, в которой будут проводится расчеты земельных активов. Подчеркнута необходимость формирования принципиально новой системы управления экономикой страны и в частности земельными ресурсами на основании технологии «Блокчейн», которая будет гарантировать значительное понижение стоимости итераций купли-продажи и прозрачность рыночного ценообразования. Использование обновленной системы управления даст возможность снизить риски банкротства и нелегальных манипуляций в процессе передачи прав собственности на земельные ресурсы. Обоснована необходимость оценки земельных ресурсов в криптовалюте Биткойн, что будет гарантировать в перспективе значительное увеличение их стоимости в условиях стагнации национального производства. The article determines the choice of currencies which will be used in calculation of land assets. It stresses the necessity of formation of fundamentally new system of management of national economy and, in particular, land resources on the basic of Blockchain technology which will guarantee the reduction of buying-and-setting iteration and transparency of market price-setting. The use of the renewed system of management will allow to reduce risks of bankruptcy and illegal manipulations in the process of transfer of property rights for land resources. It grounds the necessity of evaluating land resources in Bitcoin crypto-currency which will guarantee their sufficient increase under conditions of national production stagnation.