Cталий розвиток залізничного транспорту України з позицій економічної безпеки - Шевченко, А.І. (Вісник економічної науки України, 2017)
За сучасною методологією проведено ідентифікацію стану сталого розвитку залізничного транспорту України з позицій економічної безпеки. Визначено структуру сталого розвитку та запропоновано перелік індикаторів. Розраховано та проаналізовано інтегральні індекси існуючого стану сталого розвитку залізничного транспорту в цілому та в розрізі окремих його складових. Проведено ранжування загроз економічній безпеці залізничного транспорту за пріоритетом впливу на рівень його сталого розвитку. По современной методологии проведено идентификацию состояния устойчивого развития железнодорожного транспорта Украины с позиции экономической безопасности. Определена структура устойчивого развития и предложен перечень индикаторов. Рассчитано и проанализировано интегральные индексы существующего состояния устойчивого развития железнодорожного транспорта в целом и в разрезе отдельных его составляющих. Проведено ранжирование угроз экономической безопасности железнодорожного транспорта по приоритету влияния на уровень его устойчивого развития. According to modern methodology, the state of sustainable development of Ukraine's railway transport has been identified from the point of view of economic security. The structure of sustainable development is defined and a list of indicators is proposed. The integral indices of the existing state of sustainable development of railway transport in general and in the context of its individual components have been calculated and analyzed. The ranking of threats to the economic safety of railway transport on the priority of influence on the level of its sustainable development