Конкурентна політика в Україні: проблеми реалізації та напрями їх вирішення - Михальчишин, Н.Л. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Розглянуто проблеми реалізації конкурентної політики, а саме: методологічне забезпечення, низький рівень застосування демонополізації та антимонопольного регулювання, забезпечення реалізації чинних законодавчо-нормативних актів. Запропоновано уточнення базових понять, оптимізацію функцій та повноважень державних органів, які беруть участь у формуванні та реалізації конкурентної політики. Рассмотрено проблемы реализации конкурентной политики, а именно: методологическое обеспечение, низкий уровень применения демонополизации и антимонопольного регулирования, обеспечение реализации действующих законодательно-нормативных актов. Предложено уточнение базовых понятий, оптимизацию функций и полномочий государственных органов, которые принимают участие в формировании и реализации конкурентной политики. Considerate the problems of realization competitive policy, separately methodology security, low level of the using demonopolization and antimonopoly regulation, using of security of valid legislative acts. Propose the specification of the base terms, optimization functions and authority of state organs, which take part in formation and realization of competitive policy.