Проблеми безпеки АЕС, ядерного паливного циклу та диверсифікації джерел постачання ядерного палива України (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 19 квітня 2017 року) - Красноруцький, В.С. (Вісник НАН України, 2017)
У доповіді комплексно розглянуто актуальні проблеми ядерного паливного
циклу та безпеки ядерних енергоблоків АЕС України, зокрема питання диверсифікації ядерного палива для водо-водяних енергетичних реакторів
(ВВЕР-1000) і розширення експлуатації модернізованого ядерного палива
виробництва компанії «Westinghouse». Забезпечення енергетичної незалежності України потребує активізації робіт з фізики реакторів, науково-технічного супроводу використання альтернативних видів ядерного палива, подовження термінів експлуатації реакторних блоків, розроблення та
впровадження нових циклів роботи реакторів, а також заходів, спрямованих на створення власного промислового виробництва ядерного палива та довготривалих сховищ високоактивних відходів.