Інформаційний образ держави (до 10-ї річниці видання Національного атласу України) - Патон, Б.Є.; Руденко, Л.Г.; Бочковська, А.І. (Вісник НАН України, 2017)
Статтю присвячено 10-річчю видання Національного атласу України —
першого в історії держави офіційного інформаційного картографічного
твору загального користування. Висвітлено його структуру і зміст, що
ґрунтуються на синтезі знань та інформації про природу та суспільство
України. Окреслено сфери використання Атласу, охарактеризовано наукові, інформаційні та прикладні ресурси, напрями, перспективи і проблеми його подальшого розвитку. The article is devoted to the 10th anniversary of the National Atlas of Ukraine publication — the first official informational
cartographic work for common use in the history of the state. This article shows structure and content of Atlas, which are
based on the synthesis of knowledge and information about the Nature and Society of Ukraine. The article notes the
areas where the Atlas is used, characterizes scientific, informational and applied resources, directions, perspectives and
challenges for its further development.