З історії створення Міжнародної служби обертання Землі. Ініціативи українських астрономів - Корсунь, А.О. (Вісник НАН України, 2017)
У статті простежено основні етапи майже вікової історії розвитку
служб — попередниць сучасної Міжнародної служби обертання Землі та
референтних систем (IERS), яка цього року відзначає своє 30-ліття. Розглянуто важливу роль українських астрономів та їхні ініціативи щодо вдосконалення організації роботи цих служб.