Особливості застосування права притримання на сучасному етапі розвитку законодавства України - Аблятіпова, Н.А. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Досліджуються поняття та сутність права притримання за сучасним цивільним законодавством, здійснено порівняльний аналіз норм, які регулюють окремі види договорів та передбачають право притримання, розглянути особливості застосування тощо. Исследуются понятие и сущность права удержания по современному гражданскому законодательству Украины, осуществлен сравнительный анализ норм, которые регулируют отдельные виды договоров и предусматривают право удержания, проанализированы особенности применения удержания и т. п. A concept and essence of right of retention on the modern civil legislation of Ukraine is probed, the comparative analysis of norms which regulate the separate types of agreements and foresee the right of retention is carried out, the features of application of withholding are analysed etc.