Договірне право як регулятор цивільних відносин - Яворська, О.С. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Досліджується поняття, ознаки та функції цивільного договору з врахуванням нових підходів правового регулювання приватних (цивільних) відносин. Обґрунтовується положення про те, що цивільний договір на сучасному етапі є одним із соціальних регуляторів цивільних відносин, самостійною формою приватного права. Исследуется понятие, признаки и функции гражданского договора с учетом новых положений правового регулирования частных (гражданских) отношений. Обосновывается положение о том, что гражданский договор на современном этапе является одним из социальных регуляторов гражданских отношений, самостоятельной формой частного права. A concept, signs and functions of social compact, is probed taking into account new positions of the legal adjusting of private (civil) relations. Position is grounded that a social compact on the modern stage is one of social regulators of civil relations, by the independent form of private right.