Методологічні основи фіскальної децентралізації в Україні в контексті аналізу світового досвіду управління державними доходами - Столяров, В.Ф.; Островецький, В.І. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті визначено стратегічні напрями та операційні завдання удосконалення та подальшого розвитку сучасної бюджетно-податкової політики України в умовах децентралізації державного управління. Рекомендації та пропозиції обґрунтовано за результатами аналізу світового досвіду розмежування фіскальних повноважень між загальнонаціональним та місцевим управлінням життєзабезпечення населення країн-членів ОЕСР. В статье определены стратегические направления и операционные задачи совершенствования и дальнейшего развития современной бюджетно-налоговой политики Украины в условиях децентрализации государственного управления. Рекомендации и предложения обоснованы по результатам анализа мирового опыта разграничения фискальных полномочий между общенациональным и местным управлением жизнеобеспечения населения стран-членов ОЭСР. In the article is considered the strategic directions and operational objectives of improvement and further development of current fiscal policy of Ukraine under decentralization of public administration. Recommendation sand suggestions grounded on the analysis of international experience delineation of fiscal powers between national and local government of OECD countries.