Метод ступінчастого розрахунку сум покриття як основний інструмент служби контролінгу - Михайличенко, Н.М.; Полянська, Д.А. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті обґрунтовано доцільність використання методу ступінчастого розрахунку сум покриття як важливого інструменту служби оперативного контролінгу. Проведено адаптацію даного методу для великого виробничого підприємства. Обґрунтовано важливість застосування даного методу як основи ефективного управлінського процесу. Детально розглянуто розрахунок сум покриття на прикладі конкретного підприємства. Запропоновано заходи щодо зменшення окремих груп витрат для ведення ефективної діяльності та отримання прибутку. Сформульовано основні переваги методу ступінчастого розрахунку сум покриття. В статье обоснована целесообразность использования метода ступенчатого расчета сумм покрытия как важного инструмента службы оперативного контроллинга. Проведена адаптация данного метода для крупного производственного предприятия. Обоснована важность применения данного метода как основы эффективного управленческого процесса. Детально рассмотрен расчет сумм покрытия на примере конкретного предприятия. Предложены меры по уменьшению отдельных групп расходов для ведения эффективной деятельности и получения прибыли. Сформулированы основные преимущества метода ступенчатого расчета сумм покрытия. In the article the usefulness of the method of calculating the sums stepped coverage as an important tool for controlling operational service. An adaptation of this method for large industrial enterprises. The importance of this method as a basis of effective management process. The amount considered in detail covering the example of a particular company. The measures to reduce the cost of certain groups to conduct effective operations and profit. The basic advantages of the method of calculating the sums stepped coverage.