Господарсько-процесуальні запобіжні заходи в системі державного регулювання господарської діяльності - Таликін, Є.А. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Досліджується матеріально-процесуальна сутність запобіжних заходів в господарському процесі України. Розглядається вплив процесуального інституту запобіжних заходів на економічні правовідносини. Обґрунтовується превентивна функція запобіжних заходів, спрямована на недопущення правопорушень або на припинення правопорушень на початковій стадії. Исследуется материально-процессуальная сущность мер пресечения в хозяйственном процессе Украины. Рассматривается влияние процессуального института мер пресечения на экономические правоотношения. Обосновывается превентивная функция мер пресечения, направленная на предотвращение правонарушения или на прекращение правонарушения на начальной стадии. Material – remedial essence of measures of suppression in the economic process of Ukraine is probed. It is considered influence institute of a preventives punishment on economic legal relation. It is proves preventive function of a preventives punishment, directed on avoidance of an offence or on the termination of an offence at an initial stage.