Антисипативне планування діяльності підприємств в умовах невизначеності - Адамів, М.Є. (Вісник економічної науки України, 2013)
У статті обґрунтовано значення антисипативного планування діяльності підприємств як визначальної функції менеджменту в умовах невизначеності. Розкри- то сутність, ключові завдання і технологічну послідовність реалізації антисипативного планування на підпри- ємствах. Наведено ґрунтовну характеристику технології антисипативного планування діяльності підприємств у теоретичному та прикладному аспектах. В статье обосновано значение антисипативного планирования деятельности предприятий как определяющей функции менеджмента в условиях неопределенности. Раскрыто сущность, ключевые задачи и технологическую последовательность реализации антисипативного планирования на предприятиях. Приведено обстоятельную характеристику технологии антисипативного планирования деятельности предприятий в теоретическом и прикладном аспектах. In the article the importance of anticipatory planning of enterprises activity as nominating management function in conditions of uncertainty is grounded. The essence, key tasks and technological sequence of anticipatory planning realization at the enterprises are opened. The thorough characteristic of anticipatory planning technology of enterprises in the theoretical and practical aspects is done.