Екзогенні та ендогенні чинники рецесії української економіки в ХХІ столітті - Борейко, В.І. (Вісник економічної науки України, 2013)
В статті визначено відмінності у розвитку країн з нестабільними економіками і промислово розвинутих країн; досліджено вплив на них екзогенних і ендогенних чинників; проаналізовано структуру експорту та імпорту, інвестицій та інновацій України; запропоновано заходи для зменшення негативного впливу екзогенних та ендогенних чинників на розвиток національної економіки. В статье определены различия в развитии стран с нестабильными экономиками и промышленно развитых стран; исследовано влияние на них экзогенных и эндогенных факторов; проведен анализ структуры экспорта и импорта, инвестиций и инноваций Украины; предложены мероприятия для уменьшения негативного влияния экзогенных и эндогенных факторов на развитие национальной экономики. In the article the differences in the development of countries with unstable economies and industrialized countries are evaluated, the effect on them of exogenous and endogenous factors is investigated, the structure of exports and imports, investment and innovation Ukraine is analyzed, measures to reduce the negative impact of exogenous and endogenous factors on the development of the national economy are proposed.