Место и роль финансового анализа в системе управления предприятием - Иванов, Ю.В. (Вісник економічної науки України, 2013)
Показано возрастание роли управления финансами в системе управления современными предприятиями. Показано различие между «управлением финансами» и управлением «финансовой деятельностью». Рассмотрены задачи управления финансами предприятия, дан анализ недостатков современной подсистемы управления финансами. Приведен анализ трактовки понятия «финансовый анализ», показана его роль в современных условиях как связующего звена между всеми процессами управления в организации. Сформулированы предложения по повышению действенности финансового анализа в практике работы отечественных предприятий. Показане зростання ролі управління фінансами в системі управління сучасними підприємствами. Показана відмінність між «управлінням фінансами» і управлінням «фінансовою діяльністю». Розглянуті завдання управління фінансами підприємства, дано аналіз недоліків сучасної підсистеми управління фінансами. Приведений аналіз трактування поняття «Фінансовий аналіз», показана його роль в сучасних умовах як сполучної ланки між всіма процессамі управління в організації. Сформульовані пропозиції по підвищенню дієвості фінансового аналізу в практиці роботи вітчизняних підприємств. Growth of role of financial management is rotined in control system by modern enterprises. Distinction is rotined between a «financial management»» and management «financial activity management»». The tasks of financial of enterprise management are considered, the analysis of lacks of modern subsystem of financial management is given. The analysis of interpretation of concept «Financial analysis» is resulted, his role is rotined in modern terms as an interlink between all processes of management in organization. Formulated suggestion on the increase of effectiveness of financial analysis in practice of work of domestic enterprises.