Податкова філософія преференцій - Крисоватий, А.І. (Вісник економічної науки України, 2013)
У статті розглянуто зміну ролі держави в управлінні економікою в історичній ретроспективі. Обґрунтована необхідність та визначені передумови імплементації преференційного оподаткування в Україні. Проаналізовані особливості податкової політики України протягом останніх років. Запропоновано інституційну парадигму сучасного преференційного оподаткування. В статье рассмотрено изменение роли государства в управлении экономикой в исторической ретроспективе. Обоснована необходимость и определены предпосылки внедрения преференциального налогообложения в Украине. Проанализированы особенности налоговой политики Украины в течение последних лет. Предложено институциональную парадигму современного преференциального налогообложения. The article deals with the changing role of the state in the economic managing in historical perspective. The necessity and the preconditions for preferential taxation implementation in Ukraine were substantiated. The peculiarities of the tax policy of Ukraine in recent year were analyzed. The institutional paradigm of modern preferential taxation was proposed.