Оцінка факторів прибутковості підприємств вугледобувної галузі України - Курган, О.Г. (Вісник економічної науки України, 2013)
У статті проаналізовано фінансовий стан підприємств вугледобувної галузі України, оцінено динаміку рівня прибутковості вугледобувних підприємств. Визначено вплив факторів на величину прибутку підприємства вугледобувної галузі за допомогою адитивної моделі. В статье проанализировано финансовое состояние предприятий угледобывающей отрасли Украины, оценена динамика уровня прибыльности угледобывающих предприятий. Определенно влияние факторов на величину прибыли предприятия угледобывающей отрасли с помощью аддитивной модели. In the article analyzes the financial situation enterprises coal-mining industry in Ukraine, assessed the dynamics of profitability of coal-mining industry. The influence factors on the amount of profit coal-mining industry by using additive models.