Парадигма стратегії розвитку соціогуманітарної сфери в контексті глобалізаційних процесів - Куценко, В.; Трілленберг, Г.І. (Вісник економічної науки України, 2013)
В статті розглядаються стратегічні напрямки та шляхи вдосконалення розвитку соціогуманітарної сфери в умовах глобалізації. Обґрунтовано доцільність реалізації моделі компетентно-орієнтованого підходу до якості підготовки кадрів в освітній сфері. В статье рассматриваются стратегические направления и пути совершенствования развития социогуманитарной сферы в условиях глобализации. Обоснована целесообразность реализации модели компетентно-ориентированного подхода к качеству подготовки кадров в образовательной сфере. The article deals with the strategic direction and ways to improve the development of socio-humanitarian sphere in the context of globalization. The appropriateness of the model competency-based approach to quality training in the field of education.