Удосконалення методики розрахунку кількості малих підприємств на макроекономічному рівні - Пивоваров, М.Г. (Вісник економічної науки України, 2013)
Розкрита сутність розвитку малого підприємництва в Україні. Особиста увага приділена відсутності статистичних даних на державному рівні щодо щорічної кількості малих підприємств. Розроблена методика розрахунку щорічної кількості малих підприємств, яка найбільш якісно і точно відображає формування, стан і розвиток суб’єктів малого підприємництва. Раскрыта сущность развития малого предпринимательства в Украине. Особое внимание уделено отсутствию статистических данных на государственном уровне относительно количества малых предприятий. Разработана методика расчета ежегодной численности малых предприятий, которая более качественно и точно отображает формирование, состояние и развитие субъектов малого предпринимательства. The article analyses small business development in Ukraine and highlights the lack of statistical data on the number of small businesses at the national level. It offers a new method of calculating the annual number of small businesses which is more efficient and accurate to review the formation, current situation and development of small businesses.