Управління дебіторською заборгованістю з урахуванням платоспроможності споживача - Полякова, Н.С. (Вісник економічної науки України, 2013)
Обґрунтовані підходи до управління дебіторською заборгованістю на стадії її формування та інкасації в залежності від платоспроможності населення з оплати послуг ЖКГ. Запропонована модель залежності рівня сплати послуг від рівня платоспроможності споживачів в рамках моделі фінансових потоків підприємства. Проаналізована можливість використання моделі для прогнозування діяльності підприємств водопостачання та водовідведення. Обоснованы подходы к управлению дебиторской задолженностью на стадии ее формирования и инкассации в зависимости от платежеспособности населения по оплате услуг ЖКХ. Предложена модель зависимости уровня оплаты услуг от уровня платежеспособности потребителей в рамках модели финансовых потоков предприятия. Проанализирована возможность использования модели для прогнозирования деятельности предприятий водоснабжения и водоотведения. Approaches to the management of debts receivable at the stage of its formation and collection were substantiated according to solvency of the population to pay for housing and communal services. Model of dependence the level of payment for services and the level of paying capacity of consumers was proposed in terms of the model of financial flows of the enterprise. The possibility of using the model to predict the activity of the enterprises of water supply and sanitation was analyzed.