Вопросы налогообложения и ликвидации предприятий в результате их реструктуризации - Пономаренко, Д.В. (Вісник економічної науки України, 2013)
В статье проведен анализ налогообложения и порядка ликвидации предприятий в результате их реструктуризации в соответствии с действующим законодательством Украины. Выявлены недостатки украинского законодательства в части защиты интересов кредиторов в случае ликвидации юридического лица и даны предложения по их устранению. В статті проведений аналіз оподаткування та порядку ліквідації підприємств в результаті їх реструктуризації відповідно до чинного законодавства України. Виявлено недоліки українського законодавства в частині захисту інтересів кредиторів у випадку ліквідації юридичної особи та надано пропо зиції їх усунення. In the article the analysis of enterprises’ taxation and procedure for liquidation as a result of their restructuring in accordance with the continuing legislation of Ukraine is carried out. The deficiencies of Ukrainian legislation relative to the creditors interests’ protection in the case of liquidation of a legal entity are revealed and their elimination proposals are offered.