Методы оценки эффективности мотивационных стимулов с использованием нечеткой логики - Гайдатов, А.В. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2013)
Выделены основные виды мотивационных стимулов, а также проанализированы подходы к их классификации. Представлены особенности дедуктивного и индуктивного подходов к поиску наиболее эффективных стимулов и их оценке. Пред ложены обобщенная нечеткая модель решения задачи по определению эффекта мотивационного стимула и база правил оценки эффективности мотивационных стимулов. Виділено основні види мотиваційних стимулів, а також проаналізовано підходи до їх класифікації. Подано особливості дедуктивного та індуктивного підходів до пошуку найбільш ефективних стимулів і їх оцінки. Запропоновано узагальнену нечітку модель вирішення завдання визначення ефекту мотиваційного стимулу й базу правил оцінки ефективності мотиваційних стимулів. The article examines the main types of motivational incentives and analyzes approaches to their classification. Specifics of deductive and inductive approaches to finding the most effective incentives and their evaluation are presented. A generalized fuzzy model for determining the effects of motivational incentive, and the base of rules for evaluating the effectiveness of motivational incentives are proposed.