Комбинированный подход к управлению межфирменной сетью - Хаджинова, Е.В. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2013)
Сетевые формы межфирменной кооперации рассмотрены как важные источники повышения эффективности деятельности предприятий, усиления их инновационной активности и укрепления рыночного статуса. В управлении бизнес-процессами на предприятии должны учитываться не только его стратегические ориентиры и условия функционирования, но и особенности развития межфирменных сетей. Предложено повышение эффективности бизнес-процессов на основе комбинирования задач внутри- и межфирменного организационного проектирования. Мережеві форми міжфірмової кооперації розглянуто як важливі джерела підвищення ефективності діяльності підприємств, посилення їх інноваційної активності та зміцнення ринкового статусу. В управлінні бізнес-процесами на підприємстві мають ураховуватися не тільки його стратегічні орієнтири й умови функціонування, а й особливості розвитку міжфірмових мереж. Запропоновано підвищення ефективності бізнес-процесів на основі комбінування завдань внутрішньота міжфірмового організаційного проектування. Business network as the form of inter-company cooperation is an important source for improving the performance and increasing the efficiency of enterprises, as well as for enhancing their innovative activity and strengthening market status. Besides, in the management of business processes they must take into accountr not only strategic guidelines and conditions but the specifics of business network development as well. Therefore, the paper addresses the problem of business processes improvement via combining managerial tasks within the framework of intra- and inter-company organizational design.