Особенности формирования капитализации горнодобывающих компаний Украины - Рассуждай, Э.Я.; Шестакова, О.С. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2013)
Обусловлена актуальность исследования, которая заключается в обосновании концептуальных положений повышения эффективности функционирования горнодобывающих компаний на основе управления капитализацией. Проанализированы внутренние и внешние факторы, оказывающие влияние на величину капитализации. Доказано, что повышение эффективности функционирования компаний может быть достигнуто за счет результативного управления капитализацией. Обумовлено актуальність дослідження, яка полягає в обґрунтуванні концептуальних положень підвищення ефективності функціонування гірничодобувних компаній на основі управління капіталізацією. Проаналізовано внутрішні та зовнішні фактори, що впливають на величину капіталізації. Доведено, що підвищення ефективності функціонування компаній може бути досягнуто за рахунок результативного управління капіталізацією. The urgency of the research is to justify the conceptual provisions which concern the increase of mining companies efficiency based on capitalization management. The internal and external factors affecting the value of capitalization are analyzed. It is proved that the increase of enterprises efficiency can be achieved throughthe effective management of capitalization. The assertion is made that the effective management of natural resources is an internal factor affecting the efficiency of market capitalization. The practical significance of the study lies in examining the possibility of investment processes in mining companies.