Державна підтримка господарської діяльності у сфері охорони здоров'я - Кущ, Л.І. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Обґрунтовано необхідність державної підтримки господарської діяльності в сфері охорони здоров’я. Визначено заходи щодо підтримки, зокрема, надання податкових пільг на державному та регіональному рівнях, спрощення дозвільної системи у цій сфері господарювання, надання пільгових кредитів. Уточнено порядок впровадження цих заходів. Обоснована необходимость государственной поддержки хозяйственной деятельности в сфере охраны здоровья. Определены меры такой поддержки, в частности, предоставление налоговых льгот на государственном и региональном уровне, упрощения разрешительной системы в этой сфере хозяйствования, предоставление льготных кредитов. Уточнен порядок применения этих мер. The necessity of state support of economic activity is grounded in the field of health care. The measures of such support are certain, in particular, grant of tax deductions at state and regional level, simplifications of the permissive system in this sphere of management, grant of lax credits. The order of application of these measures is specified.