Роль інформаційного ресурсу в національній економіці - Головінов, О.М.; Литвин, В.В. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
У статті висвітлено еволюційні зміни в економіці і загалом в суспільстві, викликані інформацією як виробничим ресурсом. Здійснено оцінення інформаційного комплексу - ІКТ-галузі як інституційного середовища, де матеріалізуються і через комерційне використання набувають ознак інноваційного продукту науково-технологічні ідеї. В статье выяснены эволюционные изменения в экономике и в общей сложности в обществе, вызванные информацией как производственным ресурсом. Осуществлено оценивание информационного комплекса - ИКТ-отрасли как институциональной среды, где материализуются и через коммерческое использование приобретают признаки инновационного продукта научно-технологические идеи. In the article the evolutionary changes in the economy and in general, in the society, caused by the information as a production resource. The estimation of informational complex - ICT-industry as the institutional environment, where materialize and through commercial use become signs of an innovative product of scientific and technological ideas.