Сучасні проблеми справляння податку на прибуток підприємств - Боровик, П.М.; Нікітченко, К.С. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
В статті проведено аналіз сучасного вітчизняного механізму справляння податку на прибуток підприємств. На підставі результатів аналізу, авторами запропоновано напрями вдосконалення порядку нарахування та сплати цієї податкової форми. В статье проведен анализ современного отечественного механизма изымания налога на прибыль предприятий. На основании результатов анализа, авторами предложены направления совершенствования порядка начисления и уплаты этой налоговой формы. The article analyzes contemporary domestic mechanism for collecting income tax. Based on the analysis results, the authors suggested areas of improvement procedure of calculation and payment of the tax form.