Домогосподарство в різних типах економічного порядку: еволюція теоретичних моделей - Зухба, О.М. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
Статтю присвячено визначенню специфіки функціонування домогосподарства в різних типах економічного порядку. Досліджено еволюцію теоретичних моделей господарювання на рівні домашньої економіки, що дозволяє отримати об’єктивне наукове бачення цього інституту. Дослідження показує роль і місце домогосподарства в економічній системі у відповідності з поглядами різних наукових шкіл. Статья посвящена определению специфики функционирования домохозяйства в различных типах экономического порядка. Исследована эволюция теоретических моделей хозяйствования на уровне домашней экономики, что позволяет получить объективное научное видение этого института. Исследование показывает роль и место домохозяйства в экономической системе в соответствии с трактовками разных научных школ. The article is devoted to defining the specific forms of households functioning in different types of economic order. The evolution of household's theoretical models gives opportunity to get an objective scientific vision of this Institute. Research shows role and place of the households in the economic system in accordance with various schools of science.