Системная диагностика регионального спортивного комплекса: теория и инструментарий (на примере Удмуртской Республики) - Литвин, А.В. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
Несмотря на улучшение общей ситуации в российском спорте, его положение в провинциальных дотационных регионах остается сложным. Основные причины кроются в отсутствии четкой, продуманной политики со стороны местных властей, отдающих предпочтение профессиональному спорту в ущерб массовому, а также доступной и полной информации об имеющихся ресурсах и возможностях регионального спортивного комплекса. В статье рассматриваются вопросы системной диагностики регионального спортивного комплекса как инструмента поиска дополнительных резервов развития физической культуры и спорта. Незважаючи на поліпшення загальної ситуації в російському спорті, його положення в провінційних дотаційних регіонах залишається складним. Основні причини криються у відсутності чіткої, продуманої політики з боку місцевої влади, що віддають перевагу професійному спорту в збиток масовому, а також доступної і повної інформації про наявні ресурси і можливості регіонального спортивного комплексу. У статті розглядаються питання системної діагностики регіонального спортивного комплексу як інструменту пошуку додаткових резервів розвитку фізичної культури і спорту. Although the general situation in Russia's sports is improving, it is still in difficult position in subsidized provincial regions. Main reasons for this lie in the lack of clear sport policy of local authorities that give a priority to professional rather than grassroots sports. It lacks the complete information of the resources and opportunities available in regional sports. The article analyzes theoretical issues of system diagnostics of a regional sports complex as means of search of additional reserves of physical culture and sport.