Соціально-економічні передумови формування територіальної мережі агротуризму - Нездоймінов, С.Г.; Андрєєва, Н.М. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
У статті розглянуто наукові та прикладні підходи щодо формування територіальної мережі аграрного туризму. Акцентується увага на тому, що агрорекреаційна діяльність домогосподарств може стати однією з найважливіших умов підвищення добробуту українських селян. Проведено аналіз регіональних перед- умов та ресурсів розвитку агрорекреаційного підприємництва, регіонального досвіду формування мереж агротуризму. В статье рассмотрены научные и прикладные подходы к формированию территориальной сети агротуризма. Акцентируется внимание на том, что агрорекреационная деятельность домохозяйств может стать одним из самых важных условий повышения достатка украинских селян. Проведен анализ региональных предпосылок и ресурсов развития агрорекреационного предпринимательства, регионального опыта формирования сетей агротуризма. The article considers scientific and practical attitudes to the formation of the territorial system of agricultural tourism. In the article the attention is focused on agrorecreation activity of households that can become one of the most important conditions for increasing of welfare of Ukrainian farmers. The analysis of regional conditions,resources of agro-recreation enterprise and regional experience in forming of the system of agricultural tourism were carried out.