Регуляторний вплив Національного банку України на динаміку кредитування малого підприємництва - Колєснікова, Г.В. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
В статті досліджено стан процентної політики національного банку України. Розглянуті важелі регулятивного впливу національного банку України на кредитування суб'єктів малого підприємництва та шляхи поліпшення доступу до кредитних ресурсів суб'єктам малого підприємництва. Запропоновано створення служб медіації, на які буде покладено функції посередника для налагодження взаємодії кредитора та позичальника в ході процесу кредитування суб'єктів малого підприємництва. В статье исследовано состояние процентной политики Национального банка Украины. Рассмотрены рычаги регулятивного воздействия Национального банка Украины на кредитование субъектов малого предпринимательства и пути улучшения доступа к кредитным ресурсам субъектам малого предпринимательства. Предложено создание служб медиации, на которые будут возложены функции посредника для налаживания взаимодействия кредитора и заемщика в ходе процесса кредитования субъектов малого предпринимательства. This paper investigates the state of interest policy of the National Bank of Ukraine. Considered leverage the regulatory impact of the National Bank of Ukraine on financing small businesses and ways to improve access to credit for small businesses. A creation of mediation services, which will be empowered to debug agent interaction lender and the borrower in the course of lending small businesses.