Шляхи розвитку управлінського обліку в комерційних банках - Іванчук, Р.М.; Іванчук, О.А.; Шеремета, Д.В. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
У статті висловлено теоретичні й практичні аспекти управлінського обліку як системи збирання, оброблення і аналізу інформації з метою прийняття ефективних управлінських рішень. Автором узагальнена сутність, цілі та зміст управлінського обліку, основи побудови управлінського обліку в комерційних банках, управлінська звітність та шляхи розвитку обліку в банках. В статье высказано теоретические и практические аспекты управленческого учета как системы сбора, обработки и анализа информации для принятия эффективных управленческих решений. Автором обобщена сущность, цели и содержание управленческого учета, основы построения управленческого учета в коммерческих банках, управленческая отчетность и пути развития учета в банках. N a study suggested the theoretical and practical aspects of management accounting as a system of collecting, processing and analyzing information to make effective management decisions. The paper summarized the essence, purpose and content of management accounting, management accounting bases for the construction of commercial banks, management reporting and the development of accounting in banks.