Питання розвитку електронної промисловості України на інноваційній основі - Передерій, С.Л. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
В статті узагальнена інформація щодо стану та інноваційної діяльності підприємств з виробництва електричного, електронного та оптичного устаткування, яка використана для розробки питань розвитку електронної промисловості України. Завдяки сценарному підходу визначено типологізацію підприємств електронної промисловості щодо різного рівня їх значущості у розвитку електронної промисловості. Виходячи з підходу до електроніки як до науки та процесу, розглянуто державну політику та пріоритети розвитку наукового та виробничого потенціалу електронної промисловості. Обґрунтовано необхідність їх об’єднання у рамках стратегії розвитку електронної промисловості. Запропоновано галузеву інформаційна система оцінки потенціалу електронної промисловості. В статье обобщена информация о состоянии и инновационной деятельности предприятий по производству электрического, электронного и оптического оборудования, используемая для разработки вопросов развития электронной промышленности Украины. Сценарный подход позволил определить типологизацию предприятий электронной промышленности по уровню их значимости в развитии электронной промышленности. Исходя из подхода к электронике как к науке и процессу, рассмотрена государственная политика и приоритеты развития научного и производственного потенциала электронной промышленности. Обоснована необходимость их объединения в рамках Стратегии развития электронной промышленности. Предложена отраслевая информационная система оценки потенциала электронной промышленности. In the article state information is generalized and innovative activity of enterprises on the production of electric, electronic and optical equipment, in-use for development of questions of development of electronic industry of Ukraine. Scenario approach allowed to define types enterprises of electronic industry on the level of their meaningfulness in development of electronic industry. Coming from going near electronics as to science and process, a public policy and priorities of development of scientific and production potential of electronic industry is considered. The necessity of their association is grounded within the framework of Strategy of development of electronic industry. The of a particular branch informative system of estimation of potential of electronic industry is offered.