Shadow Economy: State of the Art - Rodina, O.G.; Batula, V.F. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
This article represents the current state of the shadow economy in the world. It also contains scientists’ researches. Offers several advanced methods to estimate the amount of the shadow economy. The article also represents modern dynamics methods for reducing the share of the shadow economy, proposed by European Commission. У статті відображено сучасний стан проблеми тіньової економіки в світі, узагальнено останні дослідження провідних вчених у цій сфері. Запропоновано декілька методів визначення об’єму тіньової економіки, визначено її сучасну динаміку, наведено методи для зменшення долі тіньової економіки, що запропоновані Європейською комісією. В статье отражено современное положение проблемы теневой экономики в мире, проведен обзор последних исследований ученых в этой сфере. Предложено несколько методов определения объема теневой экономики, выявлена ее современная динамика, приведены методы для уменьшения доли теневой экономики, предлагаемые Европейской комиссией.