The Integration Interests of Ukraine: the European Union or Customs Union - Lymar, V.V. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
The article is devoted to the problems and prospects of Ukrainian economy development as a result of free trade area creating with the EU and integration to the Customs Union. The geographic and goods structure of the international trade are analyzed and it is made the conclusion about the strategic importance of post-Soviet area market for the Ukrainian economy. У статті розглянуто проблеми та перспективи розвитку економіки України в результаті створення зони вільної торгівлі з ЄС та інтеграції до Митного союзу. Проаналізовано товарну та географічну структуру зовнішньої торгівлі України та зроблено висновок щодо стратегічної важливості для економіки України ринку країн пострадянського простору. В статье рассмотрены проблемы и перспективы развития экономики Украины в результате создания зоны свободной торговли с ЕС и интеграции Украины в Таможенный союз. Проанализированы товарная и географическая структуры внешней торговли Украины и сделан вывод относительно стратегической важности для экономики Украины рынка стран постсоветского пространства.