Determining Controlling Functions in the Enterprise Management Activity - Firsova, S.N. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
The article considers and determines the localization of controlling in the system of business management as a central subsystem. Functions, tasks, spheres of application and objects of controlling are specified. The presented classification determines the role of controlling in the company activity. Based on the scientific analysis, basic functions of controlling are systematized as a classifier of basic managerial functions. У статті розглянуто та визначено місце контролінгу в системі управління підприємством як центральної підсистеми. Окреслено функції, завдання, сфери застосування та об’єкти контролінгу. Наведено класифікацію, яка визначає роль контролінгу в діяльності підприємства. На підставі наукового аналізу систематизовано основні функції контролінгу у вигляді класифікатора основних функцій менеджменту. В статье рассмотрено и определено место контроллинга в системе управления предприятием как центральной подсистемы. Определены функции, задачи, сферы применения и объекты контроллинга. Приведена классификация, которая определяет роль контроллинга в деятельности предприятия. На основании научного анализа систематизированы основные функции контроллинга в виде классификатораосновных функций менеджмента.