Proportionality’s Analysis of Regional Development - Spornyak, S.O.; Volvak, Yu.S. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
This article reveals the concepts’ essence of regional development's proportionality and the concept of regional disparities. Identified specialization’ fields of Lugansk region. There are shown the main factors that cause regional disparities and the criteria by which to determine the degree of the region's proportionality. У цій статті розкрито сутність понять пропорційність регіонального розвитку та поняття регіональної диспропорції. Визначені галузі спеціалізації Луганської області. Показані основні фактори, що спричиняють регіональні диспропорції та критерії, за якими можна визначити ступінь пропорційності розвитку регіону. В этой статье раскрыта сущность понятий пропорциональность регионального развития и понятие региональной диспропорции. Определены области специализации Луганской области. Показаны основные факторы, вызывающие региональные диспропорции и критерии, по которым можно определить степень пропорциональности развития региона.