Clusters and Cluster Policy in Ukraine - Pavlysh, E.V.; Poklonskyy, S.K. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
The article deals with the cluster conception by M. Porter, its criticism by definite researchers and scientists. Special attention was paid to clustering processes in Ukraine. The existing clusters and clustering activity were analyzed. It was attempted to define existing economic clusters basing on industrial map of Ukraine analysis and available statistic data. У статті було розглянуто сучасну концепцію кластерів М. Портера, її критику деякими дослідниками та науковцями. Особливу увагу було приділено процесам кластеризації в Україні. Було проаналізовано існуючи кластери та діяльність із створення кластерів взагалі. Було зроблено спробу виявити існуючі економічні кластери на основі аналізу індустріальної мапи України та доступної статистичної інформації. В статье была рассмотрена современная концепция кластеров М. Портера, её критика некоторыми исследователями и учёными. Особенное внимание было уделено процессам кластеризации в Украине. Были проанализированы существующие кластеры и деятельность по созданию кластеров в целом. Была осуществлена попытка выявить существующие экономические кластеры на основе анализа промышленной карты Украины и доступной статистической информации.