Про екзогенні геологічні загрози для безпеки функціонування залізничного транспорту України - Биченок, М.М.; Іванюта, С.П.; Яковлєв, Є.О. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2008)
Проведено аналіз загроз від небезпечних екзогенних геологічних процесів (підтоплення, карсту, зсувів) для залізничних колій на території України. За допомогою геоінформаційних технологій визначено частку довжини залізничних колій, що перебувають у зонах ризику ураження цими процесами. Запропоновано ранжування адміністративних областей України за рівнем екзогенних геологічних загроз для безпеки функціонування залізничного транспорту Проведен анализ угроз от опасных экзогенных геологических процессов (подтопления, карста, оползней) для железнодорожных путей на территории Украины. С помощью геоинформационных технологий определена часть длины железнодорожных путей, которые находятся в зонах риска поражения этими процессами. Предложено ранжирование административных областей Украины по уровню экзогенных геологических угроз для безопасности функционирования железнодорожного транспорта The analysis of threats from dangerous exogenous geological processes (floods, karst, landslides) for railway ways on the territory of Ukraine is conducted. With the use of geoinformation technologies the part of length of railway ways which are in the areas of risk of defeat these processes is determined. Ranging of administrative areas of Ukraine on the level of exogenous geological threats for safety of functioning of railway transport is offered.