Хлібні ресурси України в добу капіталістичного розвитку (1861–1914 рр.) - Реєнт, О.П. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
Стаття присвячена дослідженню хлібних ресурсів України у другій половині ХІХ –
на початку ХХ ст., їх місцю в розвитку економічних процесів у регіоні. У дослідженні
проаналізовано чинники, що так чи інакше впливали на обсяги хлібних ресурсів на
українських землях в досліджуваний період. Статья посвящена исследованию хлебных ресурсов Украины во второй половине
XIX – начале ХХ века, их месту в развитии экономических процессов в регионе. В исследовании проанализированы факторы, так или иначе влияли на объемы хлебных ресурсов на украинских землях в исследуемый период. Article is devoted to grain resources of Ukraine in the second half of XIX – early XX century.,
their place in the development of economic processes in the region. The investigarion
analyzes the factors that somehow affect the amount of grain resources in the Ukrainian
lands during this period.