Спірне питання з історії оподаткування - Орлик, В.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті піднімається проблема поширення російського подушного оподаткування на населення Слобожанщини та Лівобережної України, показуються особливості цього процесу в указаних регіонах. В статье рассматривается проблема введения российского подушного налогообложения на население Слобожанщины и Левобережной Украины, анализируются
особенности этого процесса в указаных регионах. The article deals with the problem of taxation of inhabitants In Slobozhanschina
and Livoberezhna Ukraine; the peculiarities of this process in the mentioned regions are
described.